Stacks Image 11525
2015: "And now something completely different"
Dierenkliniek Moens, Levendaal 71, Leiden

In het oerwoud van Suriname kwam de doorgewinterde mensen fotograaf Hans Koreman oog in oog te staan met de inheemse dierenwereld, wat resulteerde in een aantal spectaculaire foto's.

2014 Oog op Suriname
Galerie FSW - Universiteit Leiden
Galerie Van de Leur, Leiden

Zestien foto's in sepia geven een indruk van het dagelijks leven in Paramaribo. Koreman fotografeerde met zijn scherpe oog en intuïtie het contrast tussen arm en rijk, modern en oud en stilstand en achteruitgang.
De afdrukken in sepia roepen een sfeer van de tropen, het warme klimaat en nostalgie, en nodigen de kijker uit de taferelen aandachtig te bestuderen.

2012-2013 UNITED
Galerie FSW, Faculteit Sociale Wetenschappen, Universiteit Leiden, Hal/Restaurant Pieter de la Courtgebouw, Wassenaarseweg 52, 2300 AK Leiden

"Hans Koreman maakt werk dat gekenmerkt wordt door een groot gevoel voor het moment en het detail. Spontaniteit staat daarbij centraal, niets wordt in scene gezet.
Het gaat om sfeer, emotie, in zijn portretten van Amerikanen tijdens de inauguratie van Obama, maar ook in zijn foto's Silent Streets waarin de stilte, de verlatenheid en de melancholie van de straten van Memphis zijn vastgelegd."
Voor meer informatie: Kunstcommissie FSW 071-5273629 / akerboom@fsw.leidenuniv.nl

2013 expositie in De Nieuwe Energie, Leiden
3e Binnenvestgracht 23 in Leiden

2012 expositie "Silent Streets"
Coffee Company, Leiden

3 Nieuwe foto's van Tennessee en Arkansas (USA) op groot formaat. Het bijbehorende boek is te bestellen.

2011 expositie "Blikvangers"
Hogeschool Leiden

"Je leert en werkt beter in een inspirerende omgeving. Echt. Loop bijvoorbeeld eens langs het werk van fotograaf Hans Koreman, de meester van de ongeensceneerde fotografie. Koreman komt altijd nét op het juiste moment langs met zijn camera. Met hilarische resultaten. Daarvan ga je opgepept naar je volgende college" (Artikel in HL krant, juli 2011).

2008 expositie "Dutch humour"
Galerie 91 in Den Haag

Sponsor: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen te Den Haag.

2006 "Under construction"
Schelde Marine Scheepsbouw, Vlissingen

2004 "Dress to impress"
Kasteel Tongelaar in Mill, daarna in de Faculty Club van de Erasmus universiteit, Rotterdam en bij BDO Camps Obers, Leiden

Een reizende tentoonstelling t.g.v. het 3e lustrum van Hans Koreman.

2001 "Welgelegen"
Staalbankiers, Leiden

In de diverse kleurrijke stijlkamers werden naast de toppers als "Thijs en z'n Ex", 'It's my party", de nieuwste foto's, zoals "the pianist" en "The ventilator" voor het eerst getoond

1999 "De Grote Stap"
Gallery Nine, Amsterdam

Overzichtstentoonstelling t.g.v. 10 jaar Hans Koreman